Uusi radiosarja Talent Talks alkaa Savon Aalloilla

Savon Aalloilla alkaa tänään 4.9.2024 klo 12.30 uusi radiosarja Talent Talks. Sarjan tavoitteena on murtaa kielimuureja ja edistää ymmärrystä alueen monimuotoisuudesta ja kansainvälisyydestä.

Ensimmäisessä jaksossa kuulemme yrittäjä, kirjailija ja puhuja Patrick Halfordin tarinan. Halford jakaa kokemuksiaan elämästä Suomessa ja Pohjois-Savossa kansainvälisenä osaajana, pohtien mm. kulttuurieroja ja millaista elämä täällä on. Haastattelijana toimii Savon Aaltojen Anssi Saarelainen.

– Olemme todella iloisia tästä yhteistyöstä Savon Aaltojen kanssa ja odotamme mielenkiinnolla uuden radiosarjan antia, ja miten se tavoittaa alueelliset toimijat ja osaajat, sanoo Talent Firstin projektipäällikkö Reetta Airaksinen.

Ohjelman avulla pyritään lisäämään tietoisuutta kansainvälisistä osaajista sekä madaltamaan englannin kielen käyttöön liittyviä kynnyksiä. Sarjan jokainen jakso tarjoaa noin 15 minuuttia inspiroivia tarinoita ja ajankohtaisia aiheita alueellisten osaajien kertomana. Teemat liittyvät aina jollain tapaa kansainvälisyyteen ja haastateltavat ovat opiskelijoista ammattilaisiin, niin suomalaisia kuin kansainvälisen taustan omaavia. 

Sarjan jaksot lähetetään aina kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 12.30. Jaksoista tehdään myös podcast-tallenteet, jotka ovat kuunneltavissa Savon Aaltojen verkkosivuilla.

Talent Talks radiosarjan toteuttaa Talent First (Pohjois-Savon osaajavetovoimamalli – yhteistyöllä vaikuttavuutta -hanke). Hankkeen keskeisimpänä tavoitteena on saada alueelle uusia osaajia, edistää alueellista vetovoimaisuutta sekä rakentaa tiivistä yhteistyötä alueen toimijoiden kesken.

– Meillä on aktiivinen 12 kumppanitoimijan tiimi hankkeessa ja tämänkin radiosarjan idea kumpusi ihan perinteisessä kokouksessa. Hanke kestää vielä vuoden ja sen ajan saamme nauttia myös tästä uudesta radiosarjasta. On mahtava huomata, miten yhteistyö sujuu ja ideoita syntyy.

Hyppää kielikylpyyn kuuntelemaan tarinoita ja ajankohtaisia aiheita Pohjois-Savosta!

Podcastit löytyvät myös Talent Firstin sivuilta.

Talent Talks on toteutettu yhteistyössä Savon Aaltojen ja Talent First -hankkeen kanssa. Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama.

Kuva: Minna Hendolin